nedjelja, 25. kolovoza 2013.

Korak bliže Invaziji na Siriju

Dok je svijet podijeljen po pitanju Sirije i nedavnog kemijskog napada u blizini Damaska, Američka mornarica se okuplja u Sredozemnom moru u blizini Sirije. Brodovima USS Ramage, USS Gravelly, USS Barry priključuje se USS Mahan, koji se trebao vratiti u SAD, ali je zadržan u sredozemlju. Sva 4 broda posjeduju mogućnost lansiranja dalekometnih krstarećih raketa na kopnene ciljeve. Ministartvo obrane SAD-a (ministar Chuck Hagel) ističe da pruža predsjedniku Obami opcije za intervanciju Siriju, te da je potrebno pozicionirati vojne snage, kako bi bile sposobne provesti opcije, koje, i ako Obama odabere. Mnoga izvješća prenose kako je jedna od opcija raketiranje pozicija Sirijske vojske krstarećim raketama.


Unatoč protivljenju američke javnosti, koja ne želi intervenciju u Siriji, Obama je u petak u intervjuu za CNN rekao kako se vrijeme za djelovanje bliži, no da i dalje traži što bržu istragu UN-tima, te da ne očekuje suradnju Sirijskih vlasti imajući u vidu prošlost.
Međutim, upravo stižu vijesti o sporazumu UN-a i Sirijske vlade koji dozvoljava UN timu predvođenom sa profesorom Akae Sellstrom da istraži navode o korištenju kemijskog oružja u Damasku. Sirijske vlasti nisu bile naklonjene posjetu UN tima mjestu navodnog napada, pošto je to područje pod kontrolom opozicije, te se zbog toga ne može garantirati sigurnost inspektora. No, prema dogovoru, UN tim će u koordinaciji sa Sirijskom vladom dogovoriti datum i vrijeme posjete mjestu navodnog napada, a vlast u Siriji obećaje da će nametnuti prekid vatre, tijekom UN inspekcije. Inspektori iz UN-a se nadaju da će započeti istragu u ponedaljak. Sporazum stupa odmah na snagu; ali neki dužnosnici u SAD-u su prozvali sporazum prekasnim.
Podsjetimo se - vijest o navodnom kemijskom napadu je prvo došla od strane opozicije, koja je optužila Sirijsku vladu za napad. Sirijski dužnosnici su, naravno, odbili sve optužbe opozicije. Bitno je spomenuti, a što je većina medija prešutila, a to je da jedinu korist od kemijskog napada ima upravo opozicija, jer je Barrack Hussein Obama već mjesecima prije istaknuo da je korištenje kemijskog oružja "crvena linija" nakon koje će pojačati dostavu oružja opoziciji, te razmotriti i intervenciju; a to upravo odgovara opoziciji i stranim interesima kojima je važno 'neutralizirati' Siriju - saveznika Irana, Rusije i Kine. Upravo zato postoji utemeljena sumnja da je Sirijska opozicija, ili da su čak strani agenti izvšili tzv. "false flag operaciju" i izveli napad kemijskim oružjem u Siriji te okrivili Sirijsku vladu, na što su Sirija i Rusija upozorili. (Pogledajte jedan od prijašnjih mojih članaka: Masovni napad kemijskim oružjem u Siriji)
Venzuela, Irak i Indija su također reagirali izražavajući svoje protivljenje stranoj intervenciji u Siriji i pozvali za rješenje mirnim putem.


U trenutku kada se SAD i zapadni zaveznici pripremaju za napad na Siriju, Iran upozorava da SAD zna ograničenje "crvene linije" u Siriji i da će svako prekoračenje te linije imati ozbiljne posljedice za Bijelu Kuću.
- U slučaju iranske verzije "crvene linije" radi se o obostranom sporazumu o samoobrani kojeg su Sirija i Iran sklopili 16.veljače 2005. godine. To znači da će Iran stati u obranu Sirije ukoliko dođe do intervencije stranih sila. Sirija također upozorava da će intervencija SAD-a stvoriti ozbiljne posljedice koje će "zapaliti" Bliski Istok.

Ministar obrane SAD-a - Chuck Hagel: spremni smo vojno djelovati na Siriju:



Poznato je da SAD i Izrael uporno pokušavaju pronaći opravdanje za invaziju na Iran kako bi oslabili Rusiju i Kinu. Ukoliko SAD intervenira u Siriji, Iran će gotovo sigurno reagirati, a to će biti vjerojatno napad na američke vojne baze koje okružuju Iran. Rat sa Iranom će se osjetiti u cijelom svijetu nezamislivim posljedicama, jer će se ratom, između ostalog blokirati Hormuški tjesnac kroz koji prolazi 20% svjetske nafte; A moguće je i uključenje Rusije i Kine u rat na stranu Irana, čime bi tadašnji rat prerastao u 3. Svjetski rat. Upravo je zato, za mir u svijetu nužan prestanak uplitanja stranih sila u Siriju, koje su i uzrokovale rat, no tako nešto nije vjerojatno, jer se inače, strane sile nebi ni uplitale od početka.  


*Update 26.8.2013.
UN tim je napadnut snajperima i minobacačkom artiljerijom
U trenutku kada je konvoj UN-ovog tima inspektora prelazio iz teritorija pod kontrolom vlasti prema teritoriju pod kontrolom opozicije, kako bi izvršio istragu na mjestu navodnog napada kemijskim oružjem u Damasku, napadnut je pucnjavom iz snajpera i minobacačkom paljbom.
Nitko od dvadeset-eročlanog tima nije stradao, ali je jedno vozilo oštečeno, te se UN-tim morao vratiti i zamjeniti vozilo.
Ova vijest dolazi u trenutku kada SAD i Velika Britanija najavljuju napad na Siriju bez odobrenja sigurnosnog vijeća UN-a, što bi bilo jasno kršenje međunarodnih zakona. Ukoliko se napad na Siriju zaista dogodi, što bi dovelo cijeli svijet u opasnost koja se ne pamti još od hladnog rat, vjerojatno će se uključiti Iran na stranu Sirije, a to bi izazvalo oštru reakciju SAD-a i saveznika na Iran , što bi moglo potaknuti Rusiju i Kinu da djeluju protiv zapadne intervencije.

Britanska mornarica i ratni zrakoplovi na sredozemlju
Britanska mornarica se priprema sudjelovati, zajedno sa SAD-om, u nizu napada krstarećim raketama na Siriju sa Sredozemnog mora. Britanski vojni zrakoplovi i vojni transporteri su premješteni u britansku zračnu bazu Akrotiri na Cipru.

Povezano: Link1 | Link2 | Link3 | Link4 | Link 5 | Link 6 | Link 7 | Link8 | Link9 | Link 10 | Link11 | Link12 | Link13

3 komentara:

  1. Mada se nadam da do otvorene agresije neće doći po izjavama zapadnih fašista ta opcija je pred vratima. Nadam se da se Sirija dobro pripremila za odbranu od agresije. Također sam uvjeren da će se Iran uključiti u rat jer Iran nema što za izgubiti pošto ako zapadni fašisti okupiraju Siriju sljedeči na redu je Iran, odnosno Iran se brani u Siriji. E, sad Rusi, oni su posebna priča pošto se Rusija brani u Siriji i Iranu te je logično za očekivati da Rusija stane u odbranu svojih partnera i pomogne im odbraniti se od agresije(a), ali su mi totalno nelogične izjave koje daju ruski dužnosnici počevši od Lavrova koji izjavljuje da "Rusija neće ratovati". Koliko god promišljam o ruskim potezima sve su mi manje jasni, ali se i dalje nadam da Rusija ima još neki tajni plan s kojim još ne želi izaći u javnost jer sve suprotno od toga vodi ka uništenju Irana i Sirije, te dolasku NATO-cionističkih fašista ravno pred ruska vrata. Nitko kome je stalo do do dobrobiti vlastite zemlje i njenih građana ne može dopustiti da bude napadnuta njihova zemlja i gradovi, pogovo ako znamo vojnu taktiku NATO fašista (raketiraj sve što se da raketirati, pa ćemo onda vidjeti što ćemo dalje. Osobno bih volio da Crveni Trg ostane netaknut, te se nadam da i Putin misli isto. Možda sam preveliki optimista, ali mi jednostavno ne ide u glavu ideja da bi Rusija i Kina pustile niz vodu Siriju, a s njom i Iran, Hezbollah i cijelu osovinu otpora posebice iz tog razloga što bi onda Rusija i Kina izgubile sav kredibilitet kao svjetske sile i pokazali cijelom svijetu da su u strahu i da može početi otvoreni lov na njih. U svakom slučaju veća je mogučnost termonuklearnog rata u slučaju da Rusija ili Kina budu prisiljene štititi svoj teritorij, nego da se sada upletu u odbranu Sirije što mogu i naprednim konvencionalnim naoružanjem, tj. koristeći svoje podmornice sa kojima bi mogli potopiti koji od ovih USA brodova koji se pripremaju za napad, čak ni ne moraju javno priznati da je to njihvo djelo već uvjek mogu tvrditi da je to rezultat djelovanja sirijske mornarice i Yakonta sa sirijskog teritorija ispaljenih u samoobrani. Uvjeren sam da bi se fašistu u slučaju gubitka dva-tri broda povukli iz akcije najviše zbog javnog mjenja u USA i GB koji su totalno protiv agresije koju žele započeti njihove vlade, a tek ako dođe do takvih gubitaka fašisti mogu očekivati revolucije u svojim zemljama, nešto kao što su bili prosvjedi u USA protiv vijetnamskog rata pa i šire, a uvjeren sam da CIA i NSA još nisu spremni za punjenje FEMA kampova građanima kojima bi to mogla biti posljednja šansa da se riješe svojih ratnohuškačkih političara i njihovih banksterskih šefova tako da u ovom trenutku navijam za američki narod pošto se hobotnica može ubiti samo izunutra i samo građani zapadnih zemalja mogu zaustaviti imperijalizam koliko-toliko mirnim sredstvima i čak ako ne uspiju u prevratu mogli bi skloniti fašističko-imperijalistički pogled sa Sirije i natjerati ih da se suoče sa dominicilnim problemima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poštovanje. - Slažem se, do intervencije u Siriji će gotovo sigurno doći. Nisu SAD i njegovi saveznici uzaludno potrošili ogromne novce stvarajući rat i financirajući opoziciju. Nisu se strane službe poput CIA-e, MOSSAD-a i MI6 bez razloga uplitale u Siriju. Invazija na Siriju im je bio cilj od početka, samo što tek sad počinju forsirati intervenciju, jer su stvorili dovoljno dokaza za opravdanje rata. Iako se ruski službenici suzdržavaju od direktnih prijetnji SAD-u, baš kao što se i SAD i njegovi saveznici suzdržavaju u prijetnjama Rusiji, smatram da će se Rusija, a vjerojatno i Kina ipak uključiti u rat, ali jedino ako Iran stane u obranu Sirije, jer tada bi Iran postao meta SAD-a i saveznika, što im je vjerujem i bio cilj od početka uplitanja u Siriju, zanjući da je Iran sklopio sporazum o međusobnoj samoobrani sa Sirijom. Iran je jedan od glavnih saveznika Rusije, a njegova neutralizacija bi dodatno izolirala Rusija, a uvjeren sam da si Ruska vlast to neće dopustit poznavajući Putina. Tu još igraju ulogu i famozni plinovodi IIS, IPI i IPK zbog kojih su zapadne sile, između ostalog i umiješane, no o tome drugom prilikom.

      Izbriši
  2. Smrt fašizmu, sloboda narodu!!!

    OdgovoriIzbriši