petak, 23. kolovoza 2013.

Sirijski rat i upletenost CIA-e

Poznato je da CIA u Jordanu i Turskoj trenira sirijske pobunjenike. Također je poznato da ih SAD, Izrael, Saudijska Arabija, Turska, Katar, Francuska i Velika Britanija naoružavaju. Pobunjenici se novače iz regije, balkana, pa čak cijelog svijeta.

Sirija
U kojem trenutku nazivanje ovog rata civilnim ratom postaje suludo? Nazivanje plačenika, terorirista i marioneta - pobunjenicima i borcima za slobodu, također postaje suludo, jer su očito marionete koje služe stranim interesima. Sirija se bori protiv stranih agenata, terorista i plačenika, te je suočena sa urotom u koju su upletene, služe i podržavaju gotovo sve zapadno orijentirane zemlje.


Nedavno su američki mediji prenijeli vijest o suđenju američkog građanina i vojnog veterana Erica Harrouna za 'kovanje zavjere za uporabom oružja masovnog uništenja' dok se borio na strani 'pobunjenika' u borbi protiv Sirijske vlade.

Vijest nebi bila toliko zanimljiva da se ne radi o Ericovom sudjelovanju u Sirijskom ratu i njegovom suradnjom u Siriji sa FSA i Al-Nusra frontom, grupom koja se smatra ogrankom Al-Qaeide na tom području i dio je naoružane opozicije koja se bori protiv Sirijske vlade i Sirijskih stanovnika. Eric-ov branitelj rekao je da vjeruje kako SAD nikad prije nije tužio američkog građanina za borbu sa grupom koja služi američkim interesima.



Naravno, tužba vjerojatno nebi bila ni podignuta, da informacije i njegove slike iz Sirije nisu dospjele u javnost. Informacije su potekle upravo sa njegove Faceook stranice i Youtube računa nakon što je Eric objavio slike i videozapise na kojima se pojavjuje on zajedno sa pripadnicima AL-Nusra fronta u Siriji i još jednim kolegom koji govori engleski.

Kada se vratio u Istanbul CIA i FBI su ga više puta ispitivali, a kada je došao u SAD i optužili za, kako je već navedeno, 'kovanje zavjere za uporabom za uporabom oružja masovnog uništenja'. Spomenuto oružje je RPG kojeg je Eric držao na slikama koje je objavio.

Njegov otac, koji nije ni znao da mu je sin u Siriji, je za američke medije rekao kako ne vjeruje da je njegov sin terorist, već da zna kako je obavljao posao i raduo za CIA-u, te im prenosio razne informacije, a u prošlosti navodno i razotkrio teroriste. Nakon ove izjave njegovog oca, stvari postaju jasnije.

Ako je istina da je Harroun obavljao posao za CIA-u, onda je moguće da ga se CIA želi i rješiti što prije, jer je Harroun očito objavljivao informacije u javnost koje su razotkrile njega, a koje mogu razotkriti i CIA-u. U tom slučaju Harroun vjerojatno nije znao da njegov posao mora biti tajan. Dobio je krivu sliku iz mainstream medija, te pomislio kako se bori za slobodu. U zauzvrat ga SAD optužuje kako nitko nebi posumnjao da je Harroun zapravo američki agent.

Ivještaj o Eric Harroun-u i njegov otac:


Harroun-ov otac:


Od Erica Harrouna, do misterioznih snajpera (pogledaj: "kako je započet rat u Siriji") - upletenost CIA-inih agenata unutar Sirije se samo može nagađati, dok je upletenost u naoružavanju i treniranju pobunjenika izvan Sirije već dobro poznato i potvrđeno.
Ukoliko se pokaže istinom da CIA zaista ima agente u Siriji, onda bi se trebali pitati: tko stvarno stoji iza napada kemijskim oružjem na Sirijsko stanovništvo? CIA ili neka druga strana služba? - Vrijeme će otkriti.
Jedno je sigurno, - rat u Siriji nije rat Sirijske vlade protiv Sirijskog stanovništva, već urota, odnosno prikiriveni rat onih sedam zemalja (gore navedenih) koji naoružavaju 'pobunjenike' i uporno pokušavaju prikazati rat kao borbu za slobodu, klišej koji je previše puta korišten kao opravdanje za rat.
Video: Harroun pored srušenog Sirijskog helikoptera 

Povezano: Link1 | Link2 | Link3

Nema komentara:

Objavi komentar