ponedjeljak, 30. rujna 2013.

Osnovana "Vojska Islama"

Dok se borba u Siriji nastavlja, 43 ekstremne islamističke grupe opozicije su se ujedinile u osnivanju zajedničke "Vojske Islama". Stvaranje grupe je službeno obavljeno na 'ceremoniji' u nedjelju.

Grupe su se složile u biranju zajedničkog vođe Muhameda Zahran Allousha, zapovjednik Liwa al-Islam brigade.

Unatoč ovome, SAD, odnosno John Kerry tvrdi da pripadnici opozicije, zamislite "postaju sve progresivniji i demokratski orijentirani"

Sjetimo se nedavne analize novina IHS Jane's prema kojoj više od polovice boraca pripada ekstremnim ili umjerenim džihadističkim skupinama.

'ceremonija' terorista:


- Danas gotovo da više i nema sekularnih pripadnika opozicije, sve više umjerenih boraca bivaju ubijeni od ekstremnih islamističkih grupacija, a mnogi su prešli u te džihadističke skupine povezane s Al Qaedom. osnivanje Vojske islama samo potvrđuje ciljeve opozicije.

Ogranci Al Qaedae, te mnoge ekstremne islamske skupine, imaju zajednički cilj - osnivanje islamske države od Sirije i Iraka u kojoj bi vladalo ono što oni već duže vremena promoviraju - šerijatski zakon, čime bi kažnjavali sve 'nevjernike' proganjajući sve one koji 'bogohule', krščane i ostale pripadnike ne-islamske vjere. 

Senator McCain, jedan od najratobornijih,  je čak porekao postojanje Al Qaedinih ogranaka u Siriji (Jabhat Al Nusra Fronta, i ostalih)  kako bi povećao potporu javnosti za pomoć opoziciji napadom na Siriju. Njegove laži su pobijene i prije nego ih je rekao. Naime, dokumentirano je da USAID (američka agencija) naoružava upravo ogranke Al Qaeda-e (pogledajte: USAID naoružava teroriste)

Ukoliko se sruši trenutna Sirijska vlast sigurno je da će Al Qaedine i ostale ekstremne islamske skupine preuzeti vlast, jer su najjače i najbrojnije u opoziciji; i time stvoriti islamsku državu od sekularne sirije.

Izvori: Link1 | Link2 | Link3 | Link4

2 komentara:

  1. Što je radila sirijska obavještajna služba? Spavala? Jedan zračni udar i sve bi bilo riješeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skup se zato vjerojatno nije ni održao u Siriji.

      Izbriši