nedjelja, 15. rujna 2013.

Licemjerje SAD-a i medija

Dok se vodi medijska kampanja protiv Sirijske vlasti oko korištenja kemijskog oružja, i dok se šire ne dokazane optužbe protiv Bashar al-Assada, stvarne prijetnje svijetu i pravi teroristi se ne spominju u mainstream medijima.

Saudijski princ Bandar bin Sultan je na sastanku sa Putinom obećao rusima da Saudijska Arabija neće konkurirati Rusiji na tržištu sa naftom i plinom, te da će čuvati Rusku pomorsku bazu (Tartus) u Siriji; ukoliko Kremlin prestane podupirati "Assadov režim". 

- U suprotonom bi, princ je dao naslutiti, Čečenske terorističke skupine, koje Saudijska Arabija kontrolira, mogle izvršiti teroristički napad na Ruske Olimpijske Igre u Soči. 

Ovakve prijetnje Saudijske Arabije (saveznika SAD-a) Obamina administracija ne spominje kada se pretvara da joj je stalo do ljudskih prava i borbe protiv terorizma.


- Kralj Saudijske Arabije Abdullah bin Abdul Aziz 

Osim toga u Saudijskoj Arabiji vlada diktatura, a spomenuti princ Bandar bin Sultan je član vladajuće kraljevske obitelji.

Saudijska Arabija je monarhija. Nisu dozvoljeni izbori ni političke stranke, a parlament ne postoji, već konzultativni savjet koji se sastoji od 150 članova koje imenuje kralj za period od 4 godine.

Dvostruki standardi postaju sve očitiji. SAD tvrdi da je nužna intervencija u Siriji jer tamo, kako kažu vlada diktatura. A što je sa Saudijskom Arabijom? Saveznici SAD-a, čini se imaju dopuštenje zanemarivati ljudska prava.

Sada je jasno da SAD-u nije stalo do ljudskih prava, već je to samo izgovor kojeg koriste protiv onih zemalja koje se nisu pokorile interesima SAD-a (pogledaj: Pravi razlozi napada na siriju)

Nastavlja se licemjerje SAD-a: 
Poznato je da Sjedinjenje Američke Države posjeduju tri tipa oružja masovnog uništenja: nuklearna oružja, kemijska oružja i biološka oružja. SAD je u svojoj povijesti, te neposredno i prije situacije u Siriji koristio oružja masovnog uništenja, i to ne samo nad neprijateljskim vojskama, već i nad civilnim stanovništvom.

Međunarodni zakoni, osnovna ljudska prava i sporazumi ženevske konvencije SAD-u ništa ne znače. 

Dok SAD bez dokaza optužuje druge za korištenje Oružja masovnog uništenja, postoji brdo dokaza koji ukazuju da je SAD glavni (zločinac) korisnik WMD-a u svijetu:

Irak (1990. - 1991.) i (2003.)

U Iraku su vojne snage SAD-a, tijekom Zaljevskog rata i Rata u Iraku, koristile oružje od osiromašenog urana.

Iako je osiromašeni uran manje radioaktivan od prirodnog urana, i dalje izaziva ozbiljne posljedice za one koji udahnu, progutaj ili dođu u kontakt sa česticama tog otrovnog materijala. Osiromašeni uran se uglavnom koristio kao probojni vrh protuoklopne municije u tenkovima i kao municija za vojne avione, zbog svoje visoke gustoće.

Pri sudaru, odnosno proboju, bi se čestice osiromašenog urana rasprskale, a na taj su način Irački vojnici i civilno stanovništvo vjerojatno i došli u kontakt sa osiromašenim uranom nakon čega su se otrovali.

Osiromašeni uran zadao je brojne posljedice Iračkom civilnom stanovništvu. Deformacije novorođenčadi, uništavanje gena, i otkazivanje određenih organa su samo neke od utjecaja osiromašenog urana na Iračane.

Vijetnam (1955. - 1975.)

U ovom 20-godišnjem ratu kojeg je SAD započeo izrežiranim false flag napadom u zaljevu Tonkin, koji je opravdao rat protiv sjevernog Vijetnama, stradalo je po nekim procjenama gotovo 4 milijuna ljudi.

SAD je u ratu raspršio i bacio gotovo 75 milijuna litara kemikalija u pokušaju da uništi neprijateljska skrovišta u šumama. Agent Orange je jedna od kemikalija korištena u toj kampanji.

Kemikalije su bacane po šumama i poljoprivrednim zemljištima. Uništene su šume, otrovani su izvori vode, a tlo još i danas sadrži kemikalije koje truju stanovništvo.

Trovanjem izvora vode, kemikalije su pronašle svoj put u hranidbeni lanac. Na taj su način kemikalije prešle preko majki na djecu. 

Mnoga djeca su rođena i još uvijek se rađaju deformirana i retardirana zbog kemikalija koje je koristila vojska SAD-a. Vijetnamske vlasti tek sada počinju shvaćati posljedice kemikalije - Agent Orange.

Agent Orange su razvili Monsanto Corporation i Dow Chemical za Ministarstvo Obrane SAD-a.

Hirošima i Nagasaki (1945.)

Dali je potrebno objašnjavati?


Američki poster koji je pripremao američku javnost za napad na Japan:



Ne zaboravimo ubijanje civila u Afganistanu, Pakistanu, Jemenu i Somaliji 

U navednim zemljama SAD koristi naoružane bespilotne letjelice (dronove) koji su nelegalno korišteni. Dronovi se koriste, kako CIA kaže - za ubijanje terorista. Međutim, već je tisuće civila stradalo od napada tih dronova.

Točan broj i statistika ubijenih je nepoznata, ali mnogi procjenjuju da je, u pakistanu primjerice ubijeno, kako pakistanski službenik kaže, 20% civila od ukupnih žrtava napada, dok je prema CIA-inoj statistici ubijeno 5% civila u napadima dronova.

Ono što  je poznato je broj napada dronovima:
za vrijeme Busheve administracije: 52 
za vrijeme Obamine administracije: 318 

Mučenje i ubijanje nevinih: 

Guantanamo Bay je američki. vojni zatvor, odnosno koncetracijski kamp koji se u sklopu pomorske vojne baze "Guantanamo Bay Naval Base" nalazi u Kubi.

U kamp su dovedeni ljudi većinom iz Afganistana i Iraka. Njihovo zatočeništvo u Guantanamu bi se moglo smatrati otmicom, zato što zatvorenici nisu prošli suđenje, već su jednostavno optuženi za terorizam i zatočeni na nepoznati rok.

Osim što su svi zatvorenici nezakonito zatočeni, često su podvrgnuti i fizičkom i psihičkom mučenju.
Puno zatvorenika je nevino, a oni koji su pušteni iz Guantanama pričaju o mučenjima i zlostavljanjima zatvorenika.

No koncentracijskim kampovima nije kraj.
Postoji još jedan američki vojni zatvor - koncentracijski kamp gdje SAD također dovodi otete ljude, uglavnom Afganistance.

Ime kampa je Parwan Detention Facility, a nalazi se u Afganistanu pored američke zračne baze Bagram. Baš kao i u Guantanamu - oteti su zatočeni bez suđenja i mučeni, a neki su čak i u umrli od posljedica mučenja.

Broj zatvorenika u Parwanu se povečao tijekom Obamine administracije na 1700, dok je za vrijeme Busha broj zatvorenika iznosio 600.

Čini se da mainstream mediji ne primjećuju vlastito licemjerje i licemjerje američke administracije kada su u pitanju neutemeljene optužbe kako Sirijska vlast ubija civile, te da je koristila kemijsko oružje nad civilima. Neobjektivnost i senilnost medija je zapanjujuća; samo kako bi bi se pokrenuo rat sa katastrofalnim posljedicama.

Povezano: Link1 | Link2 | Link3 | Link4 | Link5 | Link6 | Link 7 | Link8 | Link9

Nema komentara:

Objavi komentar